fbpx

Een klein stukje tekst met grote impact. In deze blog ga ik jullie meenemen in het mini-stukje tekst wat aangeeft wie jij bent. Ofwel 150 tekens die jouw eerste indruk op Instagram doen vertegenwoordigen. Maak er wat moois van met de ruimte die je hebt!

Maak de blits met deze tips

Opvallen kun je eigenlijk alleen door anders zijn dan de rest, toch? Het gros van de mensen zal niet zoveel aandacht besteden als aan zijn of haar bio. Behalve jij. Jij bent inmiddels al dit blog aan het lezen, met praktische tips om dat kleine stukje tekst te verbeteren. Er zijn een aantal simpele en leuke toepassingen die jij direct kunt doorvoeren. Laat ik er niet te lang omheen praten, maar gelijk ter zake komen.

“COMMAAR OP MET DIE TIPS!”

1. Kies een allesomvattende naam

Maak je naam duidelijk en geef, als dit voor jou geldt, gelijk aan wat je doet. Zo kiezen wij ervoor om niet alleen COMMAR te plaatsen, maar ook gelijk onze core-business “Websites & Marketing”. Dit scheelt alvast ruimte, want nu hoeven we dat niet in onze bio te plakken. #efficienty

2. Gebruik Emoji’s om regels te maken

Door het gebruik van emoji’s kun je regels maken in je bio. Met normale tekst werkt je “enter-toets” helaas niet. Door gebruik van emoji’s, die natuurlijk bij je omschrijving passen, kun je mooi en overzichtelijk aangeven wat je wilt vertellen. Lijsjes lezen ook extra lekker, volgens onderzoek.

3. Gebruik leuke fonts

Via de volgende site: www.igfonts.io kun je je eigen tekst vervormen met een leuk font, ofwel, een andere opmaak van je tekst. Ik gebruik deze bijvoorbeeld voor mijn reisblog om een origineel bio te maken. Natuurlijk gebruik ik ook hier emoji’s om regels aan te maken. Verder kun je de site www.coolsymbol.com gebruiken voor symbolen. Denk aan pijltjes, uitroeptekens, sterretjes en emoji’s die niet bij je standaard mogelijkheden horen.

Samengevat..

Wat fijn! Er zijn geen regels voor een perfecte Insta Bio. Het gaat erom dat jij een leuke eerste indruk maakt.

Nog een paar tips voor het vullen van je bio: 

  • Zoek leuke quotes die weerspiegelen waar jij voor staat #GoogleIt
  • Denk er niet te lang over na. Je eerste ingeving is vaak het beste en wees lekker jezelf wanneer je je biografie vult. Het gaat tenslotte over jou.
  • Pinterest staat vol Instagram quotes en bio’s van beroemdheden wereldwijd. Ik heb hier mijn inspiratie uit gehaald, maar gelukkig toch zelf iets kunnen bedenken.. 
  • Het vullen van je bio is stiekem best wel een momentje om na te denken wat “typisch jij” is. Zo kwam ik erachter dat ik het stiekem best moeilijk vond om hier een leuke quote voor te bedenken. Gezien mijn doel om dankbaarder te zijn en enorm te genieten van elke dag, kwam ik op de volgende bio:  “😁Goal: bigger smile.” Aangevuld met natuurlijk ook mijn core-businesses, zoals het reizen met Jong Beledigd en natuurlijk ons bedrijf COMMAR! 

Succes met het maken van een onvergetelijke Insta-Indruk!

Jeroen

Jeroen

Online Marketeer