Geef actief vorm aan je merk.

Branding betekent het actief vorm geven aan je eigen creatie, je merk! Althans. Zo zou je het simpel kunnen omschrijven, maar er komt meer bij kijken. Als je het goed doet transformeer je jouw merk in een publiekstrekker, iets wat men nooit vergeet en een top-of-mind ervaring is.

Zin om je business ‘next-level’ te maken? Dan begin je met een sterke brand. Jouw merk!

Als jij met jouw merk impact wilt maken en daadwerkelijk een groei wilt bewerkstelligen, dan staat het begrip branding buiten deze discussie. Groei en de groei van je merk gaan namelijk permanent samen.

Branding make-over?

Het is nooit te laat voor een sterk fundament. COMMAR helpt je graag aan een sterk merk dat bij jou past.

Plan een afspraak

WAT IS BRANDING?

Branding vertelt aan je bezoeker hoe ze jou moeten begrijpen. Branding bestaat om die redenen uit verschillende elementen die vertalen wie jij bent, wat je doet, en wat je de wereld brengt.

Branding bestaat uit de volgende elementen:

 • Datgene waar jij voor staat
  Ook wel je missie en visie genoemd. Wat wil jij uitdragen met je merk? Dit staat altijd en immer centraal in je uitingen en de vormen daarbij.
 • Huisstijlhandboek
  Ook wel ‘Brandbible’ of ‘Brand guidelines’ genoemd. In het Nederlands gewoon je huisstijlhandboek. Met je missie en visie als pilaren, vormt dit document de basis van alle communicatie naar de buitenwereld. Wat maakt jou verschillend van de concurrentie, wat wil jij echt uitdragen, en hoe hou je je aan je eigen belofte? Dat staat hierin. Inclusief praktische regels zoals je huisstijlkleuren, het gebruik van typografie en fonts en hoe je je logo gebruikt in verschillende uitingen.
 • Logo
  Hét beeld van wie jij bent gaat samen met je logo. De bekendste vorm van branding en vaak gezien als het symbool van je imago aansluitend op je business.
 • Website
  Je online visitekaartje. Wanneer je bezoekers op je site komen, wil je een prettige ervaring bieden, zowel visueel als gebruiksvriendelijk. Ook komt waar jij voor staat duidelijk terug op je website, toch?
 • Offline
  Een beetje afhankelijk van de industrie waarin jij je bevind. Maar branding vind je ook op visitekaartjes, drukwerk, productverpakking en autobestickering.

“BETERE MARKETING DANKZIJ EEN STERKE BRANDING”

Bovenste statement kunnen wij alleen maar beamen. Een goed opgezet brand, creëert eindeloze waarde. Wanneer je eenmaal een sterk fundament als merk hebt neergezet, zul je zien dat je dit goed kunt vermarkten. Als je de juiste doelgroep aanspreekt met een brand wat bij hen past is de chemie erg sterk en vooral gepast.

Onthoud wel. Branding is een werkwoord. Ga er dus actief mee aan de slag. Voer uit wat je beweerd, deel je verhaal en laat het verhaal doorvertellen. Hoe actiever jouw branding, des te meer zul je hiervoor terugkrijgen. Het begint met een sterke basis.

Jouw uitdaging bespreken?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Benieuwd of wij je kunnen helpen?

Sta jij aan de start van je onderneming? Of wil jij samen met COMMAR een nieuw sterk merk vormen? Neem dan eens vrijblijvend contact op over de mogelijkheden. Wij helpen ook in de uitvoer van vormen van branding. Bereik ons via het formulier. Of nu gelijk rechtstreeks met strateeg Maarten.

Maarten van Lit
Online merkenbouwer

06 187 017 37
maarten@commar.nl

WhatsAppLinkedIn