E-mailmarketing

Vrijwel ieder bedrijf ter wereld gebruikt e-mailmarketing. 

Omdat ze weten dat elke internetgebruiker minstens één e-mailaccount heeft. Nagenoeg iedereen die je kent dus. Als je op het internet, of via sociale media iets gebruikt zul je je namelijk altijd moeten registreren en verifiëren met een e-mailadres.

Ondanks we niet veel met elkaar communiceren per e-mail, zakelijk buiten beschouwing gelaten, hebben we dagelijks te maken met onze inbox, updates en abonnementen. Dit is hét moment voor e-mailmarketing om om de hoek te kijken. Hoe blijf jij in contact met je klanten, en hoe blijf je top-of-mind? Wij zijn enthousiast over de betaalbare mogelijkheden van emailmarketing. Waarom? Dat lichten we graag toe. 

E-mail als verbindende factor?

Maak jouw e-mail een feestje, waar iedere klant telkens weer naar uitkijkt.

Plan een afspraak

Bouw je merk

Het werken en laten groeien van je merk is essentieel voor ieder bedrijf dan ook. Stilstand is achteruitgang is misschien een cliché, maar groei is echt datgene waar we ons op focussen. Merkbekendheid zien we als belangrijkste groeifactor. Hoezo? Hoe bekender jij bent, des te groter de kans is dat men jou kiest boven de concurrent. Hoe meer ze jou kennen, hoe sneller ze bij jou kopen.

Hoe werkt dat dan met e-mailmarketing?

Het gaat allemaal om het vangen van aandacht. Spreek klanten aan, laat zien wie je bent, en vooral wat jij te bieden hebt. Ook is het een ideaal middel om kennis en updates te delen.

Een paar voorbeelden hoe je e-mailmarketing kunt inzetten:

  • Geef updates uit je werkveld
  • Wordt een expert die zijn kennis online deelt
  • Nieuwtjes, weetjes? Die deel jij het eerste met je trouwe klanten in je database
  • Deel acties met je meest trouwe klanten per mail

Met e-mailmarketing kun jij aan je klanten laten zien dat je niet alleen om jezelf geeft. Je deelt ten slotte waardevolle informatie, acties en updates met ze. Eens in de zoveel tijd kun je natuurlijk het podium pakken om ook je nieuwe producten te showen.

E-mailmarketing is het meest persoonlijke online kanaal

Een droom van iedere ondernemer en adverteerder is om reclameboodschappen te kunnen schrijven die precies aansluiten bij de doelgroep. E-mailmarketing komt eerlijk gezegd aardig dichtbij deze utopie. Waarom?

1. Je kunt e-maillijsten segmenteren
Bij iedere karakteristiek die je klanten bezitten, zou je speciale lijsten kunnen maken. Je maakt als het ware een soort clusters waarin je bepaalde acties aan klanten laat zien die perfect passen bij de specifieke actie. Bijvoorbeeld je klanten die van sport houden, geef je updates over nieuwe sportkleding of trends in de sportwereld.

2. Je kunt mensen persoonlijk aanspreken
We hebben nog niet eens gesproken over e-mail automatisering en de toepassingen van de moderne tijd. We kunnen je klant aanspreken op hun voornaam, achternaam en zelfs functietitel. Zelfs als je 1.000 mensen tegelijk wilt bereiken kun je een persoonlijke boodschap sturen met precies de informatie die hen aangaat.

E-mailmarketing is relatiemateriaal

Je kunt dit keer verder gaan dan ooit. Niet alleen het persoonlijk aanspreken, het geven van relevante informatie en een mooi design. Je krijgt er ook een hoop voor terug. E-mailmarketing maakt het mogelijk om je hand uit te steken naar de doelgroep die jij het meest waardeert. Let er wel op. Wees echt in je berichten en laat met enthousiasme zien waarom jij zo van je vak houdt. Enthousiasme is aanstekelijk, je eerlijkheid wordt gewaardeerd en je acties voelen speciaal.

Zin om met COMMAR aan de slag te gaan met e-mailmarketing? Praat ons dan eens bij waarom jij een gaaf product of dienst hebt die iedereen mag verwelkomen.

Jouw uitdaging bespreken?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zin om klanten aan te spreken?

COMMAR is gespecialiseerd in o.a. MailChimp en Mailerlite. Twee e-mailsoftware programma’s met geautomatiseerde e-mailmogelijkheden. Perfecte tools voor een boodschap aan de juiste klanten op het beste moment. Wil jij meer weten? Of wil je lekker snel aan de slag? Stuur ons dan een berichtje.

Jeroen Terhoeve
Online marketeer

06 39 89 79 41
jeroen@commar.nl

WhatsAppLinkedIn